OptimaVorm beschouwt interieur als een vertaling in vorm, kleur, sfeer en praktisch gebruik van een of meerdere ruimten. Interieur-architectuur is een allround vak, waarin het ontwerp de basis vormt voor een duurzame leef/ en werkomgeving. Een omgeving die aansluit op de behoeften van mensen, waarin het functioneren van de mens gestimuleerd wordt en mensen zich prettig voelen.

Een duurzame ingerichte ruimte waar mensen zich prettig voelen, veilig voelen, uitgedaagd worden, die stimuleert, maar ook rust brengt. Een duurzaam ingerichte ruimte of omgeving houdt rekening met verantwoord materiaalgebruik en sluit aan op de behoeften van mensen.

Naast alle tastbare ingrepen die je kunt doen, heb je ook te maken met het binnenklimaat. Binnenklimaat houdt in: akoestiek, behaaglijkheid , luchtvochtigheid en binnenlucht van ruimtes.

Hierover moet goed worden nagedacht, want hierbij valt of staat je interieur. Een ruimte is pas optimaal bruikbaar als er over de boven-genoemde elementen goed is nagedacht en goed zijn uitgevoerd. Dit is essentieel voor een goed ontworpen ruimte.

OptimaVorm wil graag positieve bijdrage leveren en wezenlijke veranderingen aanbrengen in de leef- en werkomgeving. Een steentje bijdragen aan verandering in de basis van de omgeving waar we 90% van onze tijd in verblijven.